Burg Solar

Burg/ von Bartels GmbH is een van de grootste en meest onderscheiden fabrikant van duurzame energiesystemen uit Duitsland. Onze systemen zijn uitvoerig door onafhankelijke instanties getest en voldoen aan de hoogste eisen, o.a.:  het Europese Solar Keymark, het Duitse Din Certco. Onze vacuümbuizen zijn gemaakt van dikker (steviger; 2,2mm) glas en hebben ook een bewezen hoger rendement. Burg biedt u verschillende mogelijkheden. Van klein tot groot, voor elk wat wils. Welke u ook kiest, allen geven warm kraanwater en comfortabele warmte in huis of kantoor. Welke capaciteit de zonneboiler moet hebben die bij u past, hangt af van de warmwatervraag van uw huishouden in combinatie met uw verwarmingsinstallatie. Zaken als de samenstelling van uw gezin, of de aanwezigheid en mate van gebruik van een bad, zijn mede bepalend.

Besparen

Waar het bij PV panelen gaat om besparing op elektriciteit gaat het bij zonneboilers om besparing op het gasverbruik van warm water en huisverwarming.

Zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een aantal vacuumbuiscollectoren, meestal op het dak geplaatst, en een zonneboiler gekoppeld aan de Combi ketel binnen. De met hardschuim geïsoleerde boiler zorgt dat het temperatuurverlies over 24 uur tot een minimum beperkt blijft. Dus ook als het langdurig slecht weer is, heeft u nog steeds lekker warm water. De warmtebuizen van Burg bestaan uit (twee) glazen buizen die in elkaar passen en waartussen een vacuüm heerst. Deze vacuümbuizen werken daardoor als een soort thermoskan. Aan de buitenkant van de binnenste glazen buis is een spectraal selectieve laag opgedampt. Hierdoor warmt het licht dat door de buitenste glazen buis is doorgelaten de binnenste buis op. Doordat er tussen de buizen een vacuüm is, gaat er geen warmte verloren door convectie. De spectraal selectieve laag houdt warmteverlies door (infrarood)straling tegen. In de binnenste buis zit een koperen warmtepijp met daarin water met speciale additieven, dat de warmte transporteert. Op deze manier worden temperaturen van wel 200 graden Celsius bereikt. De boiler wordt vervolgens net als een waterkoker in een paar minuten verwarmd. Het systeem is erg efficiënt en heeft weinig warmteverlies door het gebruik van drie gesloten systemen: de vloeistof voor de zonnecollectoren, de CV en het douche- en keukenwater.

Website: www.burgsolar.nl