ROADMAP naar NoM

Innozaam is een ondernemerscoöperatie die onafhankelijk adviseert op het gebied van duurzaam bouwen, renovatie en nieuwbouw. De ontwikkeling en de realisatie zijn gescheiden waardoor de keuze van realisatie per project mede met de opdrachtgever kan worden bepaald. Aanbiedende partijen moeten wel lid zijn of worden van de coöperatie en worden door middel van het lidmaatschap ook getoetst door een onafhankelijk juristenkantoor. Daarnaast werkt Innozaam nauw samen met gemeenten en burgerinitiatieven.

Voor u als opdrachtnemer werken we uw vraag volledig uit tot een offerte, scherp en passend bij uw wensen. Tevens maken we gebruik van BouwSecure om lever en kwaliteit te borgen.

Voor uw als opdrachtnemer hebben we passende en duurzame opdracht uitgewerkt het enige wat u moet doe is akkoord gaan. Als lid heeft u al het vertrouwen gegeven en gekregen en wordt u binnen 5 tot 10 dagen uitbetaald, mits u geleverd heeft waar om gevraagd is. “Afspraak is Afspraak.”

Innozaam zorgt samen met BouwSecure voor de contracten tussen de partijen zodat garanties en verantwoordelijkheden ook genomen worden. “Voorkomen is beter dan genezen.”

Energetische aanpassingen van uw woning zorgen voor meer woongenot en een lagere energierekening. Houd rekening met toekomstige ambities en zorg ervoor dat de maatregel die u treft niet leidt tot spijt.

In vaktermen worden dit ook no-regret-maatregelen genoemd. Innozaam brengt deze in kaart en kan u helpen in het opzetten van een ROADMAP NAAR NoM. (NoM staat voor Nul-op-de-Meter).

ROADMAP

Een ROADMAP bestaat uit een stappenplan:

 1. De interesse wordt gewekt, door actie of zelfstandige zoektocht (Inspiratie)
 2. Een intakegesprek volgt waarbij:
  • een bouwkundige aanwezig is
  • de financiële situatie en/of budget wordt bekeken
 3. Een eerste voorstel wordt besproken waarbij ook nadrukkelijk het budget en subsidiemogelijkheden aan bod komen
 4. Advies en ontwerp: Energetisch advies, tot omgevingsvergunning
 5. Definitieve offerte en opdrachtbevestiging
 6. Plan van aanpak; Hier wordt de keuze van uitvoerendepartijen duidelijk.
 7. Realisatie. DOEN!
 8. Beheer, onderhoud en garantie. Energieprestatiegarantie vormt een onderdeel.

De ROADMAP houdt ook rekening met comfortmaatregelen, zoals een uitbreiding van de woning, een nieuwe keuken, etc. U bepaalt. Deze maatregelen kunnen al in stap één genomen worden, rekening houdend met toekomstige maatregelen.

De opdrachtgever staat centraal, omdat we steeds toewerken naar het beste aanbod tegen de laagste prijs en de beste voorwaarden. Eenvoudig leesbare offerte in onderdelen die begrijpbaar zijn vormen een belangrijk onderdeel van het inhoudelijk proces.

NIEUWBOUW

Heeft u nieuwbouwplannen? Ook dan hebben we een concept dat u kan voorzien in uw droomwoning rekening houdend met geen of een beperkt energieverbruik. De bouwkosten zijn vergelijkbaar bij traditioneel bouwen, echter is de woning NoM en heeft de woning meer comfort. Termen als Cradle2Cradle, all-electric, passiefbouw e.d. behoren toe aan dit concept. Van sociale huurwoningen tot villa’s of een appartementencomplex: alles is mogelijk.

» Meer over Nul-op-de-Meter voor nieuwbouw

MTC-Architecten