Autonome en hybride systemen per toepassing

Autonoom Vermogen

De autonome systemen van BISOL bieden een complete elektriciteitsvoorziening voor afgelegen chalets of vakantiehuisjes zonder toegang tot het publieke elektriciteitsnetwerk. De optionele back-upgenerator (diesel, brandstofcel, etc.) verzekert 100% betrouwbaarheid zelfs tijdens lange periodes van slecht weer. Autonome systemen vereisen geen speciale vergunningen van distributiemaatschappijen waardoor ze een handige aanvulling vormen op de bestaande energiebron.
off-grid micro icon notext   off-grid 1200 icon notext   off-grid xl icon notext
Back-up energiebron
Voor locaties zonder toegang tot een betrouwbare energievoorziening, bieden de autonome systemen van BISOL een schone en ononderbroken back-up energiebron voor periodes die opmerkelijk langer zijn dan bij andere traditionele UPS-systemen (“Uninterruptible Power Supply”). Bovendien kan het gebruik van het overschot aan opgewekte energie helpen om het verbruik van het publiek net te beperken terwijl er batterijreserves worden opgeslagen voor tijdens stroompannes.
off-grid 1200 icon notext   off-grid xl icon notext   off-grid xl hybrid icon notext
Interactief met het elektriciteitsnet
Bij stroompannes kan u rekenen op de BISOL hybride systemen die betrouwbare energie leveren en het overschot aan energie naar het publiek net sturen. Ze kunnen zo ingesteld worden dat ze het eigen verbruik verhogen en optimaliseren. Ze zijn dan ook ideaal voor zij die de opgewekte  zonne-energie zoveel mogelijk zelf willen gebruiken om het overschot naar het net te sturen. Tegelijkertijd kunnen ze toch rekenen op een betrouwbare energiebron tijdens pannes van het publiek elektriciteitsnet.
off-grid xl hybrid icon notext   off-grid mega hybrid icon notext
Grote – gedecentraliseerd autonome systemen
Voor grotere elektriciteitsverbruikers zoals telecommunicatiestations, afgelegen fabrieken, mijnen of dorpen, bieden de BISOL hybride oplossingen een flexibele en betrouwbare energiebron die perfect te combineren is met andere (back-up) energiebronnen.
off-grid xl hybrid icon notext   off-grid mega hybrid icon notext
Piekbewaking
Piekbewaking is een methode om de energiekosten te beperken door minder te verbruiken tijdens de piekmomenten van de dag, wanneer de elektriciteitsprijzen het hoogst zijn, en door de tarieven voor elektriciteitsaanvoer te verlagen. Het opslagsysteem slaat de elektriciteit uit de zonne-installatie of uit het elektriciteitsnet tijdens daluren, op, met de bedoeling deze te verbruiken tijdens de piekmomenten.
off-grid mega hybrid icon notext
Brandstofbesparing
Opmerkelijke kostenbesparingen kunnen bekomen worden door een zonne-installatie te verbinden met een bestaande elektriciteitsgenerator waardoor het verbruik van dure brandstof beperkt wordt.off-grid mega hybrid icon notext