Nodazzle

Revolutionaire innovatie 

Als eerste fabrikant ter wereld hebben wij intuïtieve vluchtwegverlichting ontwikkeld, die ervoor zorgt dat mensen vanuit elk type gebouw veilig en snel de weg naar buiten vinden. Bij brand- en rookontwikkeling, maar ook bij andere calamiteiten. Nodazzle is een revolutionaire innovatie die het huidige noodverlichtingssysteem geheel vervangt. Wij hebben een klein, uitgekiend assortiment dat geschikt is voor alle soorten gebouwen en twee specifieke producten ten behoeve van de zorg- en de hotelbranche voor extra veiligheid maar ook leefcomfort.

Het onderscheidend vermogen van Nodazzle

Vaak wordt noodverlichting onderverdeeld in vervangingsverlichting en nood-evacuatieverlichting. Deze nood-evacuatieverlichting is vervolgens opgesplitst in vluchtrouteverlichting, antipaniekverlichting en verlichting voor werkplekken met een verhoogd risico. Wij maken dit onderscheid daadwerkelijk anders en beschouwen Nodazzle als evacuatieverlichting en scharen vluchtrouteverlichting en antipaniekverlichting hieronder. Ons doel is om een gebouw veilig en snel te ontruimen. Noodverlichting is in onze optiek uitsluitend bedoeld als projectverlichting om door te werken of een karwei te kunnen afronden in bepaalde precaire omstandigheden. In de afbeelding hieronder vindt u ons zienswijze en het onderscheidend vermogen van Nodazzle terug.

Het belangrijke verschil tussen nood- en evacuatieverlichting en evacuatie verlichting

Evacueren zonder rookontwikkeling
Uit testen komt naar voren dat in een normale situatie met de huidige noodverlichting 40% de vluchtdeur niet kan vinden (Paulsen, 1993)

Evacueren met rookontwikkeling
Uit onderzoek blijkt dat slechts 8% van de overlevenden van in totaal 400 branden zich de aanwezigheid van vluchtrouteaanduidingen kan herinneren (Ouellete, 1993 )

Nodazzle maakt een duidelijk onderscheidt tussen noodverlichting en evacuatieverlichting.

1) evacuatieverlichting is kunstmatige verlichting die bij het uitvallen van de gewone verlichting mensen adequaat ondersteund het pand te verlaten m.b.v. duidelijke vluchtweg- en anti paniek verlichting in zowel rokerige als niet-rokerige omstandigheden.

2) noodverlichting is kunstmatige verlichting die bij het uitvallen van de gewone verlichting toelaat bepaalde activiteiten op sommige plaatsen in het gebouw voort te zetten

Het mag duidelijk zijn dat Nodazzle gespecialiseerd is in de evacuatieverlichting. Voor de noodverlichting in bijvoorbeeld technische ruimtes, controlekamers, enz. kan men gebruik maken van één van de vele aanbieders van downlights voorzien van noodunit, TL-armaturen met noodunits of een centrale oplossing.

 

 

www.nodazzle.com