E.on

E.ON verkoopt in Nederland en België gas, elektriciteit, warmte en energiediensten. We streven doorlopend naar efficiëntere en schonere energievoorziening: Cleaner & better energy. Dat doen we door betrouwbare diensten en producten tegen eerlijke prijzen te leveren. We gedragen ons verantwoordelijk en realistisch.

In de Nederlandse en Belgische energiemarkt zijn we een relatief nieuwe en kleine speler. En die kleinschaligheid koesteren we. Met zo’n 550 medewerkers in de Fleet (de opwekkingscentrales) en 380 medewerkers in Sales en de Regional Unit Benelux kunnen we ons optimaal op klanten en hun omgeving richten. Om een voorbeeld te noemen: onze klantenservice scoort mooie cijfers juist doordat we zo persoonlijk zijn. We streven doorlopend naar efficiëntere en schonere energievoorziening. Dat doen we door betrouwbare diensten en producten tegen eerlijke prijzen te leveren. We gedragen ons verantwoordelijk en realistisch. We transformeren van een Europese energieproducent naar een internationale aanbieder van energieoplossingen.

Duurzame projecten van E.ON

Als grootste energiebedrijf van Europa zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe mogelijkheden om nog duurzamer en efficiënter te werken. Op die manier kunnen wij u steeds schonere energie leveren.

Windenergie
In het Texaanse Roscoe in de Verenigde Staten heeft E.ON het grootste windpark ter wereld in gebruik genomen. Hier staan 627 windturbines met een geïnstalleerd vermogen van circa 780 megawatt. Hiermee kunnen wij 230.000 huishoudens voorzien van stroom. Al in 2011 hebben wij in alle E.ON landen ongeveer 1.200 megawatt aan windenergie staan. Hiermee voorzien wij een miljoen huishoudens van stroom. Dit willen wij graag verder uitbreiden naar 4.000 megawatt. Daarom blijft E.ON investeren in windmolenparken op zee.

Zonne-energie
Bij het Zuid-Franse stadje Le Lauzet heeft E.ON in juni 2009 een gloednieuwe zonnecentrale in gebruik genomen. Naar verwachting zal de centrale gedurende 1.400 zonne-uren per jaar 5 megawatt aan schone en duurzame zonnestroom leveren, genoeg om duizenden woningen van stroom te voorzien.

Biomassa
E.ON is al ver in de ontwikkeling van biomassatechnologie. Biomassa is de verzamelnaam voor het organisch materiaal dat wordt gebruikt voor de opwekking van gas en elektriciteit. In Nederland wordt ongeveer 90% van de groene stroom opgewekt uit de verbranding van biomassa.

www.eon.nl