Herlancering van populaire platdakpaneel X-Dek

De range sandwichpanelen voor platte daken is uitgebreid. Binnen de X-Dek familie zijn belangrijke wijzigingen doorgevoerd en werd een geheel nieuwe variant, X-Dek Membrane, ontwikkeld. Verder werden paneeldiktes toegevoegd waardoor hogere isolatiewaarden behaald kunnen worden en is het nu ook mogelijk om de panelen met een schone eindoverlap te bestellen.

Het X-Dek platdakpaneel wordt al jaren als succesvol toegepast en heeft bewezen dat er economisch-efficiënt zeer hoogwaardige eindresultaten mee behaald kunnen worden. X-Dek panelen zijn geschikt voor alle gebouwtoepassingen met een minimale dakhelling van meer dan 1°. Het paneel is leverbaar in variabele lengten 1,8 tot en met 16,0 meter.

Na toevoeging van de nieuwe variant aan de X-Dek productrange bestaat het assortiment uit de volgende producten:

 

  • X-Dek Scrim, een lichtgewicht sandwichpaneel dat speciaal is ontwikkeld voor platte daken waarop partieel gebrande of verlijmde dakbedekking kan worden aangebracht.
  • X-dek Steel, eveneens een lichtgewicht sandwichpaneel dat grote overspanningen tot wel 8 meter kan overspannen vanwege de grove stalen profilering aan de onderzijde in combinatie met de vlakke stalen bovenplaat.
  • X -dek Membrane is het nieuwe X-Dek paneel waarop fabrieksmatig een enkellaagse membraanafwerking met een zijoverlap is aangebracht. Deze zijoverlap van de membraanafwerking biedt na montage direct een goede bescherming tegen de weersomstandigheden.

Een andere technologische ontwikkeling is dat de panelen vanaf heden leverbaar zijn met een schone eindoverlap van 75 tot en met 600 mm. Dit zorgt ervoor dat er een hoogwaardige aansluiting tussen de panelen kan worden verkregen waardoor de bouwfysische eigenschappen van de onderlinge aansluiting significant verbeterd.

Men verwacht dat de verplichte Rc-waarden in 2015 zullen worden verhoogd. Daarop vooruitlopend heeft Kingspan de standaarddikte van 46 en 66 mm uitgebreid met de dikte 102 mm voor alle X-Dek varianten en 126 mm voor X-Dek Steel. Hiermee behaalt het paneel een Rc-waarde van respectievelijk 5,42 m2K/W en 6,53 m2K/W.

De standaard PIR isolatiekern is door onze productietechnologie geheel vrij van koudebruggen en levert door de lage bijdrage aan de opwarming van de aarde credits voor BREEAM (vervuiling 4). Op verzoek kunnen alle X-Dek producten worden uitgevoerd met een brandwerende FIREsafe PIR kern, waardoor met bijvoorbeeld X-Dek Steel met een minimale kerndikte van 70mm een E30 volgens EN13501-2 op het gebied van brandwerendheid behaald kan worden. Het paneel voldoet standaard aan de Europese brandklasse B-s2, d0, volgens de EN 13501-1.

Met X-Dek sandwichpanelen bouwt u snel en betaalbaar terwijl zij tevens een waarborging voor een uitstekende brandwerendheid, een ongekende luchtdichtheid en een gunstige duurzaamheidsklasse bieden. Met deze wijzigingen voldoet onze X-Dek productrange opnieuw aan de hoge eisen van de huidige markt.

Download hier de nieuwe X-Dek brochure.

www.kingspanpanels.nl