Nieuwe functie voor Suikerfabriek De Zeeland

‘De Zeeland’ is bij iedere inwoner van Bergen op Zoom een begrip. Deze voormalige suikerfabriek, welke in 1917 gerealiseerd is, is het grootste gemeentelijk monument in Bergen op Zoom en is door zijn karakteristieke en imposante uitstraling van de fabriekshallen een goed voorbeeld van een industrieel erfgoed.

Het was jarenlang het hoofdpijndossier van Bergen op Zoom. Maar met de verkoop van twee hectare grond van de gemeente aan projectontwikkelaar Gebri kan eindelijk het hele gebied rond de voormalige suikerfabriek De Zeeland ontwikkeld worden.

Projectontwikkelaar Gebri ontwikkelt de locatie onder andere ten behoeve van een Albert Heyn XL. Verder wordt 15.000 m2 bestemd voor retail en is 3.000 m2 bestemd voor maatschappelijke functies, leisure en andere commerciële functies. Doel is de locatie logisch te laten aansluiten op de naastgelegen woonboulevard. Hiervoor wordt niet alleen De Zeeland herbestemd, maar wordt het terrein tevens aangevuld met nieuwbouw. Mies Architectuur werd geselecteerd om een ontwerp te maken en doet tevens de bouwcoördinatie van dit project.

Aan de binnenzijde wordt het historische fabrieksgebouw door Cladding Partners B.V. voorzien van geïsoleerde panelen van het type KS1100 CS, een sandwichpaneel dat regelmatig wordt toegepast in de levensmiddelenindustrie en dat zonder veel ruimte in te nemen hoge isolatiewaarden realiseert. Toepassing van geïsoleerde panelen in renovatieprojecten levert vele voordelen op, zoals:

  • Uitstekende thermische prestaties
  • Snelle en efficiënte montage
  • Esthetisch een hoogwaardige uitstraling
  • Eenvoudige integratie met ramen en deuren
  • Uitzonderlijke prestaties op het gebied van brandveiligheid, milieu en duurzaamheid

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer weten over dit project? Bekijk de video op Youtube.
Meer weten over renoveren met sandwichpanelen? Klik hier.

www.kingspanpanels.nl