Ook Rataplan profiteert van voordelen van sandwichpanelen

Eind vorig jaar werd door Minerva Development gestart met de bouw/ontwikkeling van een nieuw kringloop warenhuis voor Stichting Kringloop Winkel Rataplan Amsterdam, aan de Generatorstraat in Amsterdam Sloterdijk I, binnen de ring van Amsterdam.

Het gebouw, een duurzaam kringloop warenhuis ter grootte van ca. 3.150 m², wordt gerealiseerd door De Boer Staalbouw uit Leek. Het gebouw is ontworpen door Dedato architecten en vormgevers uit Amsterdam, waarbij de gevel wordt uitgevoerd met KS1000 RW Trapezoidal en KS1000 MR Architectonische Gevelpanelen in een donkergrijze coating.

Deze sandwichpanelen zijn lichtgewicht, gemakkelijk te monteren en bereiken buitengewone prestaties op het gebied van thermische isolatiewaarden met dank aan onze unieke Firesafe PIR hardschuim kern. De donkergrijze, duidelijk geprofileerde gevel wordt op de hoek onderbroken door een grote raampartij. Dedato gaf het gebouw een modern en zeer herkenbaar uiterlijk.

Kringloopbedrijf Rataplan is een onafhankelijke stichting, zonder winstoogmerk die werkt aan kansen voor mens & milieu. Rataplan exploiteert kringloopwinkels en bewaakte fietsenstallingen met als doel het bieden van werk aan mensen met een arbeidshandicap of een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast biedt Rataplan werkervarings- en stageplaatsen en bevordert zij hergebruik. Opening van de nieuwe winkel door Stichting Kringloop Winkel Rataplan Amsterdam staat gepland voor begin mei.

De voortgang van de bouwwerkzaamheden van dit project kunt u live volgen via een bouwwebcam. Daarop is de snelheid waarmee monteren van sandwichpanelen gepaard gaat goed te zien.

 

www.kingspanpanels.nl